Hemma-studio

Fotobakgrunden jag beställde i torsdags eftermiddag fick jag hem i förrgår, snacka om snabba leveranser! Jag gjorde beställningen på kaffebrus.com, en mycket bra fototillbehörs-sida som rekomenderas starkt! =)

Jag tog några testkort igårkväll. Dock hade jag ingen modell att ställa upp, så mina fotoblixtrar fick bli modeller istället..haha.. ;) 



Det blev en ok bild för att bara ha testfotat litegranna! =) 

För er som bor i närheten, ni vet väl att det bara är att höra av sig här på bloggen om ni vill bli fotade?


Tema; blommor & natur

Jag fick en fråga på bloggen häromdagen om jag ville vara med i en fototävling hos standingcarla.blogg.se. Eftersom det var ett bra foto-tema så bestämde jag mig ganska snabbt för att vara med och tävla! Vinnarpriset är en goodiebag från VivaLaDiva värde ca 800:- och varför inte, smink går ju alltid åt! =) För er som oxå är intresserade av att vara med och tävla kan kika in här; Fototävling

Temat är blommor & natur och jag tyckte att min näckros jag tog i slutet av sommaren förra året passade utmärkt till denna fototävling! Så här nedanför är mitt bidrag till tävlingen;



Håll nu tummarna för min skull! ;)


Färgad..

Jag har haft en skjorta hängandes i garderoben i över ett år utan att användas. Det har varit färgen som gjort att jag inte har velat haft den på mig... Men, nu när det blev en stor garderobsrensning inför flytten till mitt nya walk in closet fick jag tanken att färga skjortan svart och resultatet blev bra!

Inget fel på färgen egentligen, det var bara jag som inte trivdes i denna turkosa skjorta.
Istället fick skjortan bli svart;


Ja, nu används den ju iallafall! =)

20 årsfest

Igår hade jag fullt upp hela dagen, blev först en lång härlig springtur i skogen. Dock glömde jag att strecha, så idag kan jag knappt gå...haha.. Det blev även en tur till Skara för att inhandla lite mera trädgårdsredskap då vi snart ska börja röja upp i trädgården. Ska bli skönt att äntligen vårstäda trädgården! =)

På kvällen firades Thess 20årsdag, trevligt! =)

Thessan är så himla fin i sin nya hårfärg! Blir sugen själv på att förnya mitt hår men har slagit vad med mig själv att inte färga håret på ett år och det har faktiskt snart gått ett år sedan sist jag färgade det! Måste hålla fingrarna borta i två månader till!! =)

Klick, klick!! =)

Äntligen är den beställd, fotobakgrunden klickades hem idag och förhoppningsvis om några arbetsdagar har jag den hemma! =) Ska bli såå spännande att få provfota, längtar massor!!
 


klickade hem en vit bakgrund, den får duga ett tag. Annars var jag bra sugen på en svart bakgrund men beställer nog hem en svart nästa gång. Först måste jag ju se hur det blir att fota med bakgrunden innan jag beställer hem för mycket saker. =) Ska bli skönt att få en jämnare bakgrund att ställa upp modellerna på.

Nu ska jag redigera några bilder i photoshop medans bulldegen jäser! =)
Trevlig kväll!

10 dagar kvar...

Det är tio dagar kvar till april, som jag längtar!!
Första april ställs motorcykeln på och hojsäsongen börjar tar fart på riktigt. Såg redan i helgen tre motorcyklister som hade svårt att hålla sig från åkandet, det är vårkänslor det! Var bra sugen på att köra jag med men det är för mycket grus kvar på vägarna och fortfarande halt på vissa ställen. Jag har ingen lust att få stenskott på svarten och riskera att trilla i halkan men i april har de förhoppningsvis sopat de flesta vägar och det är varmare ute. =) 

Två bilder jag tog på hojen i somras som jag blev ganska nöjd med, då hade jag ju inte så mycket foto-erfarenhet som jag har nu;


Det är tur att man lär sig mer och mer efter varje fotografering, det har jag även märkt i photoshop! Där har jag lärt mig massa olika bra redigeringsätt.


Modeshow!

Den här helgen har varit fruktansvärt trevlig! Det började i fredags då jag och Jessie gick på modevisning. Hade jäkligt skoj ihop med Jessie, den tjejen bjuder verkligen på sig själv som ni kan se i fotot längst upp till vänster, haha... Passade även på att haffa stadshotellets unge fotograf för lite fototips, det är aldrig fel! =)



Igår blev det en heldag ihop med svågern, svägerskan, deras två barn och mina svärföräldrar. Vi åkte ut på picknick till Torsö och lekte på isen! =)



Underbart väder hade vi och idag ser det minst lika underbart ut! Ska ge mig ner till stan och inhandla lite kaffe att bjuda Martina på, då hon kommer hit lite senare idag med sina tre barn som ska bli fotade. =) 

Sminkbelysning

När jag var på Ikea förra veckan passade jag på att shoppa hem två "smink" lampor. Nu är dem uppsatta på väggen. Superbra ljus, dock syns inte det på bilderna men i verkligheten är det sjukt bra ljus att lägga en makeup i! =) 


Var egentligen inte meningen att den spegeln skulle hängas upp i sminkhörnan men jag tyckte att den passade ganska bra som sminkspegel så den får nog duga där ett tag. Glashyllorna har oxå kommit på plats och jag har även hunnit ställa upp nagellack m.m där. Snyggt det blir!! =)


Studiobilder på Lowa-Lee

Hade en lillflicka på besök för ett par veckor sedan, en mycket charmig liten tös får jag då säga! =)
Lowa-Lee som tösabiten heter gillade verkligen att vara med på kort!

En av bilderna på Lowa-Lee som jag är riktigt stolt över är den här;



Det ser faktiskt ut som att det vore en proffsfotograf som tagit bilden. Ljuset, färgerna, allting blev perfekt. Gjorde även bilden svartvit vilket även det blev fint men faktiskt så föredrar jag detta fotot i färg.

Ett annat foto, liknande bilden ovan är den här;



Den här bilden är minst lika vacker i färg men ville visa hur fint den även blev i svartvit.

Kom på en rolig idé till fotograferingen oxå, jag lät Lowa-Lee sitta i en stor gryta vilket blev väldigt sött!;

 

Den här bilden är bara för gó, det ser ut som att Lowa-Lee säger - So what?!;



Modell; Lowa-Lee
Fotograf & Redigering; (jag) Anne-Lie W

För er som bor i närheten, ni vet väl att det bara är att höra av sig här på bloggen om ni vill bli fotade? 


Dressed for success

Min hissgardin till mitt walk in closet är nu helt klar! =) Den blev precis så som jag hade tänkt att den skulle bli, helt perfekt med andra ord. ;) Köpte gardintyget när jag besökte CM-tyger i Moholm, sedan hjälpte svärmor mig att sy hissgardinen. Därefter letade jag upp en lämplig text och en bild på ett par riktigt höga heels från Christian Louboutin som skulle passa in i dressingrummet. Bilden och texten trycktes fast på gardinen och resultatet blev såhär;


Jag är sjukt nöjd! =)
Sulorna på skorna är egentligen röda men jag valde att göra skorna svartgrå, då kommer gardinen alltid att passa och den matchar min plåtbrud (som ni kan se här) mycket bättre.

Ikealistan jag skrev häromdagen är inhandlad oxå, åkte iväg på roadtrip till Linköping och shoppade loss och ja, det blev verkligen att shoppa loss. Jösses, vad mycket vi fick handlat, givetvis inte bara på ikea utan vi tog vägen in i Norrköping och snurrade runt oxå. Besökte även svågern och svägerskan för en god kopp kaffe innan vi begav oss hem igen, trevligt! =)


Schlagerkväll!

Ikväll blir det schlagermys hos ett par vänner, tänkte äta något gott ihop och titta på melodifestivalen! =)
Kanske skulle passa på att klä upp sig i en schlageroutfit! Får försöka få med vännernas dotter att oxå ta på sig klänning, hon älskar ju sina prinsessklänningar. =)

Vilka tror ni vinner ikväll?
Jag har mina favoriter, vilka är Nicke Borg, The Moniker, Swingfly å Erik Saade.

Såhär tror jag att det kommer att gå ikväll;

Första plats; The Moniker - Tar hem segern, låten blir man sjukt glad av och jag tror absolut att den kommer att gå hem i eurovision!



Andra plats; Erik Saade - Det är många som gillar honom och hans nummer är fartfyllt.



Tredje plats; The Playtones - Ett roligt gäng och en ganska bra låt.



Fjärde plats; Danny - Vet inte, ingen höjdarlåt men han är ju känd. Han dansar iallafall bra!



Femte plats; Sara Varga - Skön låt men tror inte att den går hem i den stora finalen.



Sjätte plats; Swingfly - Mycket trevlig låt!!



Sjunde plats; Linda Bengtzing - En riktig schlagerlåt!!



Åttonde plats; Nicke Borg - Sjukt bra, dock passar den inte in i melodifestivalsvärlden...



Nionde plats; Sanna Nielsen - Tre ord, tråkig, tråkig, tråkig...



Tionde plats; Brolle - Han blir för mycket ibland, lite divig och låten är kass...



Nu håller jag tummarna för att The Moniker tar hem det!! =)

Följ mig...

Halloj!
Jösses, vad dagarna rusar iväg, mitten på veckan och snart helg igen! Skönt att vi går åt varmare tider!!
Idag har jag lämnat in glashyllor hos glasmästaren för att korta av dem litegrann, tänkte sätta upp två hyllor i dressingrummet som jag kan ha deverse smink, parfymer m.m på. Vitrinskåpet jag gjorde om får inte plats och flyttas därför till ett annat rum. Skönt när man har några rum att fylla ut! Hehe.. =) Skrev även en Ikealista utifall man åker till ett Ikeavaruhus någon dag framöver, fattas nämnligen lite inredning till garderoberna...

Har även hunnit skicka iväg ett gäng bilder till en bloggvän i Borås som var hos mig och blev fotade för ett tag sedan. Bilderna hoppas jag kommer fram imorgon, ska bli kul att få höra vad som sägs om dem.


Får se när jag hinner blogga nästa gång men för att ni inte ska missa något inlägg kan ni ju alltid lägga till mig på bloglovin! =)  Hejs Svejs!

Bebis-fotografering..

Fotade en ganska så nyfödd pojk för inte så längesen. Ikväll kom familjen och hämtade alla bilderna som var redigerade och klara. Fick tillåtelse att få visa upp några utav bilderna här! =)

Gillar "mamma-bebis myset" i den här bilden, sött oxå när lillen bara har ett öga öppet;



Lille Alvin med bara mössan på tittar rakt in i kameran nedan;



Även fast Alvin är ledsen på kortet nedan så gillar jag kortet skarpt, vilka känslor som visas i bilden!



Det är en utmaning att ta kort på så små barn, man kan inte direkt styra deras humör. Men alla bilder behöver heller inte se glada ut. Bilden nedan var Alvin på mycket bättre humör;



Jag är väldigt nöjd med dessa kort, det börjar ta sig. Jag känner att jag börjar få mer å mer känsla över hur ett studiokort ska tas! =) Det ända jag kan sakna nu är en riktig fotobakgrund att plåta modellerna på.

Modell; Alvin (ca 5 veckor gammal).
Fotograf & redigering; (Jag) Anne-Lie W


Montazami-trenden..

Har du hakat på Montazami-trenden?? -Det har jag gjort! ;)

Här hemma pryds det med tofsar lite varstans, har en svart tofs hängandes på min stora spegel i mitt walk in closet. I vardagsrummet hänger gardinerna i guldiga tassels. Jag tycker att det faktiskt är väldigt snyggt med tassels upphängda lite överallt i hemmet, dock får inte tofsarna bli för många.


I eftermiddag/kväll kommer svärmor hit och hjälper mig att sy en hissgardin till dressingrummet, har en superidé på gång nämnligen och min svärmor är sjukt duktig på att sy gardiner. =)

Taj Sunset

Härligt med torsdagskväll, speciellt när man är långledig hela helgen! =) Veckan har varit bra den oxå, var iväg och shoppade i tisdags. Köpte massa gardintyger till köket, tvättstugan och till mitt walk in closet. Dock blev inte gardinen till walk in closet-rummet så som jag hade tänkt, får hitta på en egen gardin istället. =) Gardinerna köpte vi i Moholm och på vägen till Skövde stannade vi såklart till vid Tidans fik och avnjöt en god kopp kaffe, trevligt, trevligt. 

Väl i Skövde försökte jag hitta något inne på Ginatricot (eftersom jag har presentkort där) men såklart fanns det inget snyggt alls... Väntar tills mer av vår och sommarkläderna kommer istället. Däremot köpte jag hem Escadas nya sommardoft, det är något speciellt med deras sommardofter, ett måste att köpa! Hehe.. =)
  

Den här luktar sjukt gott, man längtar verkligen till värmen/sommaren när man sprutar på sig Escadas Taj Sunset! Roligt oxå att Escada valde en mer annorlunda färg på flaskan denna gången, för visst är parfymflaskans utseende viktigt?! ;)