Ninja in pink!

Sicka fina ninjor jag hittade när jag sökte på rosa motorcyklar! När jag ser dessa blir jag sjukt sugen på att byta hoj eller åtminstone lacka om min lilla svarten. Den helrosa här överst i bildcollaget är ju sååå himla läcker!!;  

Bilderna är lånade från google.

Fast det är klart, vad folk skulle fatta snabbt att det är en tjej som kör. Nja, jag behåller nog min svarten som den är men lite sugen blir jag allt ibland att lacka om den. ;P

Tänk om det hade varit sommar nu eller åtminstone vår, då hade jag tagit ut min ninja på en liten tur... men istället får jag nöja mig med att få sitta på den och låtsas-gasa inomhus (vaddå längtar?!, haha..). ;)


Nytt till mitt walk in closet

I veckan shoppade jag några nya inredningsmöbler till mitt walk in closet, bland annat köpte jag en barstol till min sminkhörna, köpte även ett hyllplan som jag tänkte andvända som sminkbord. 

Ska försöka ge mig ut på jakt efter en lämplig spegel som jag kan sätta upp på väggen ovanför sminkbordet. Skulle vara jäkligt bra om jag hittade en spegel där det finns bra belysning till! Någon som kanske har ett tips?

Åter till veckans shopping. Det blev även köpt en stor helkroppsspegel i en grå, häftig ram, super snygg! Den köptes på Chilli i Skövde och där fick jag 500:- i skadestånd, hehe...
Jag klämdes nämnligen i deras dörringång och jag svor nog jäkligt högt där då det faktiskt gjorde ont, så 500 spänn som tröst var ju inte helt fel då spegeln kostade en slant! =)

 
Det känns som att det snart börjar likna ett walk in closet, nu är det bara lite småfix kvar såsom mattor, myshörna m.m. =)


Afterwork

Igårkväll blev det Afterwork med tjejerna eller ja, det var väl inte direkt "afterwork" på den resturangen men jag kallar gårdagen så eftersom jag var ute med mina arbetskamrater. =) Vi är allt ett härligt litet tjejgäng och det är så trevligt att man hittar på nåt sånt här i mellanåt, det förgyller verkligen vardagen!

Vi satt på resturang kingfisher som är en av de bättre resturangerna i stan! Idag har jag träningsvärk i magen efter allt skratt från gårdagen! Hahaha...

Fotomodell på väggen!

Vad passar inte bättre än att ha en snygg fotomodell uppsatt på väggen i ett walk in closet?!

I förrgår kom min efterlängtade tapet som det var ca 3 veckors leveranstid på. Jag hade tittat ut en jättefin tapet från Vallon som hade gjort många fina tapeter på olika modeller/skådespelare, bland annat på Marilyn Monroe m.m. Men den tapeten jag valde var på fransyskan Brigitte Bardot, såå himla fin bild!!
 

Eftersom jag har ett fönster precis där Brigitte tittar och drömmer sig bort blev fototapeten så himla bra där den nu sitter! För er som kanske inte vet vem Brigitte Bardot är så kan man läsa mer om henne och hennes karriär här.

Blev jäkligt nöjd, det är alltid lika nervöst inför varje sak som handlas om det ska passa eller ej. Priset på tapeten ska vi inte prata om, den är dyr men den är såå värd det!!!

Första bakningen!

Idag har jag invigt vårt nya kök med en massa bak! =)
Satte igång en bulldeg och under tiden degen jäste gjorde jag snabbt iordning ett gäng hallongrottor, mums!!

Jag som brukar fort tröttna på bakning gjorde faktiskt inte det idag, kan det bero på att jag trivs i mitt kök kanske?! Hehe...

Ja, det är ju inte lätt för er att veta hur det ser ut i mitt nya kök eftersom jag inte har visat några tydliga bilder på det ännu.. Men håll ut, det kanske kommer upp ett litet renoveringscollage här på bloggen så småningom! =)



Loppis!

Idag har jag åkt på en liten söndagsutflykt till Tidan, besökte loppisen dem har där!! =)
Det var meningen att jag skulle försöka hitta några billiga grejor att använda till olika fotograferingar, men det fanns nästan bara porslin och annat småkrafs som inte var något att ha.  Även om jag inte hittade något så hade jag himla roligt där endå, det är ju så fruktansvärt skoj att titta på alla konstiga människor som kommer till loppisar (däribland jag, hahaha)!


Ikväll hoppas jag Thessan kommer förbi så att vi kan testfota min nya fotoutrustning lite bättre och såklart tjöta lite skit! ;)

Ett draperi istället för dörr.

Det här är vad jag har sysslat med hela morgonen idag;



Ja, jag har druckit en massa kaffe och en och annan smoothie slank ned under tiden oxå. ;)
Roligt lördagsnöje, haha...

Eftersom dörren in till mitt walk in closet togs bort och listor kom upp där istället, behövde jag något att dra för när man står där inne och provar kläder. Så en gardinstång sattes upp och jakten på ett svart tyg tog fart, gardinerna hittades på Karlssons varuhus. När vi monterade upp garderoberna sparade vi med flit en glipa mellan garderoben och väggen så att det svarta draperiet kunde skuvas fritt fram och tillbaka.

Jag blev riktigt nöjd med resultatet! Det som jag gjorde idag var att sy ihop två gardiner så att tyget blev tjockare. Det såg trevligare ut och man slipper se dem fula sömmarna på "baksidan" av gardinen, om ni hänger med på vad jag menar. Belysningen inne i garderoberna har oxå kommit på plats nu! =)

Ikväll väntas det främmat av ett par vänner, ska bli såå roligt!! =)

 

Converse i papper

Lovade ju att lägga upp en beskrivning på hur jag gjorde mina converseskor i papper. Det kanske är någon som är intresserad och vill göra sig ett par egna pappersconverse att smycka dopkort eller något annat grattiskort med?

Iallafall här kommer min beskrivning på hur jag gjorde;

Det är ju en hel del ihopapyssel och mycket superlim går åt, så köp först och främst hem superlim och såklart det papper som du vill använda, sen är det till en fördel om ni hittar tryckknappar där snöret kan gå igenom, blir mycket snyggare!

Eftersom det var en liten tjej som jag/vi skulle ge kortet till så valde jag ett papper i lila och ett vitt papper som jag använde till sulor m.m. det ska ju vara ett papper i lite hårdare matrial, finns att köpa i hobbyaffärer så som  t.ex. Panduro som jag köpte mitt.  

Själva orginalmallen till ett par babyskor som jag använde mig utav finns att skriva ut här. Jag gjorde först två styckna skor precis så som mallen ovanför (det ser ni på bild nr1), sedan klippte jag av kanterna vid ankeln lite då dem blev några millimeter för höga (bild 2). Ja, sen har jag försökt härma en conversesko så gott det går med hjälp av den här sidan. Jag använde mig inte av alla mallarna där, sen klippte jag till dem på mitt vis eftersom mallen var till hjälp för dem som gör converseskor i sugarpaste. 

Jag klippte först ut pappersbiten till flärpen man har innanför där själva snörningen sitter (bild 3-4). Sulan längst fram skar jag ut i det vita pappret jag köpte (bild 5).

Istället för att göra två pappersmallar att limma på, på sidorna på converseskon kunde jag ju ha underlättat mig själv med att göra en enda mall som skulle vara spegelvända. Men, men det var ju första gången jag gjorde sånna här skor (hur jag menar ser ni i bild 6). I bild 7 är sidorna dit limmade och i bild nr 8 ser ni hur skon ser ut framifrån så här långt.


Jag hoppas att ni förstår min beskrivning såhär långt, ni har ju mallarna till hjälp sen är det bara till att prova sig fram! I bild 9 har jag satt dit en smal pappersremsa att dölja bland annat skarven som blev efter pappersmallarna i bild 6. Sen såg skorna mycket snyggare ut med en sån remsa där! Sedan klippte jag ut en smal remsa i vitt papper att limma dit som en sula längst ned på skon (bild 10). I bild 11 ser ni hur skon ser ut efter detta steget.


Jag klippte sedan ut den runda pappersbiten i vitt papper som jag målade en svart stjärna på (bild 12). I bild 13 har jag snörat skorna och dem är klara. Dem svarta systygnen ritade jag dit med en svart penna innan jag limmade på delarna på själva skomallen, blev lättare så. Ja, sen var det bara att göra iordning själva kortet där skorna sedan limmades på, som ni ser i bild 14. Enkelt eller hur? 

Nästa gång ska jag prova att göra converseskor i sugarpaste, skulle vara roligt att smycka en tårta med!

Inredningsidéer & annat krafs

Läste ikapp vår Mariestads egna Coloramablogg igår, jag hade kommenterat i ett inlägg där och frågat om dem inte kunde ge mig lite inredningstips på ett walk in closet eftersom jag hade/har lite inredningstorka. Så när jag skrollade mig neråt i deras blogg fick jag syn på det här! Gud såå skoj, längtar verkligen till att få se det färdiga inredningsresultatet i deras skyltfönster!! =)
Kika in på Coloramabloggen du med, den är väl värd att läsa! Man får mycket inredningstips och bra koll på nyheter m.m.

Några små inredningsdetaljer som jag shoppade för några dagar sedan var dem här;

Lovely, snyggt att ha dem som en fin dekoration på ljusfatet eller kanske att ett av paren får plats någonstans i mitt walk in closet. ;)

Och till något helt annat, fick mail av min föredetta granne som har varit på fotoresa i Qatar. Han vann den resan i en fototävling. I mailet fick jag se några bilder som han har tagit i Qatar och gjort om, jäklar säger jag bara vilka fina bilder!! Hade gärna visat er dem men bilderna är ju inte mina så det går inte. Men en tanke har slagit mig länge, jag kanske skulle börja skicka in lite bilder till olika fototävlingar jag med, har ju några riktigt fina örnbilder som jag är ganska stolt över. Ska fjäska med min föredetta granne och se om han kan hjälpa mig! =) 

Nä, dags att skruva ihop lite garderobshyllor!


Garderoben är nu på plats

Nu är min klädgarderob på plats i mitt walk in closet! =) Det blev en garderob ifrån Ikea, tycker dem har ett bra utbud på tillbehörer och har väldigt bra och fungerande garderobstommar. Dock blev jag väl lite besviken på att det inte finns spegeldörr som skjutdörr till 3 meters-garderoberna...
Men man kan inte få allt, valde istället dem vita högblanka skjutdörrarna och det blev kanonsnyggt endå! Vitt är en fräsch färg och eftersom garderoben tar upp en stor plats så ser rummet fortfarande ljust och öppet ut. 

Kunde inte hålla mig från att provhänga några plagg, att det kan vara så kul!! Hahaha...

Idag ska jag åka till Colorama och kika på tapeter igen, har blivit stammis där! ;) Ska försöka hitta lite mera inredning till mitt dressingroom oxå, just nu står där bara en stor garderob. 

Skulle haft ett vidvinkelobjektiv att fota rummet med, hade fått med mera på korten då. Får satsa på att köpa ett längre fram, kan säkert bli väldigt häftiga kort med ett sånt objektiv!  

Baby photos

Fick besök av en mycket söt liten kille veckan innan jul, lille Theo som skulle fotas.
Mamman till barnet har jag lärt känna genom bloggen och vi har sagt många gånger att vi skulle ta och träffas någon gång men det har aldrig blivit av förens nu. Roligt att man kan bli vänner såhär genom en blogg! =)

Fotade förstås hela familjen då pappan till pojken även var med men idag visar jag bara några bilder på lillen. Dem här bilderna jag visar upp idag är alla i svartvitt, tycker oftast att den här typen av kort blir finast när dem är i svartvitt. Eller vad tycker ni?

Kortet nedan blev tyvärr lite suddigt (skulle haft min fotutrustning som jag köpte för en vecka sen då istället när jag fotade lillen!) Men, men kortet blev sött endå. Det är lite av en utmaning att ta ett sånt här kort, för bebisen ligger ju inte direkt still så man måste vara bra snabb med att hitta fokus å knäppa kortet. Givetvis är mamman med och stöttar Theo så att han ej faller bakåt eller framåt. Det är pappans arm han ligger och vilar på;



Älskar detta kortet på Theo;



För att bara vara fem veckor gammal och redan vara så stark i nacken är lite otroligt eller? Duktig han är! =)

Även fast Theo hade tröttnat här (nedan) på att vara modell och var hungrig så blev detta kortet charmigt endå. Jag tycker inte att man ska "le och se glad ut" på varenda kort. Att visa sina riktiga känslor på kort kan bli himla fina kort!



Skulle egentligen skärt av bilden ovan lite, så att armen hans blev mer åt vänster, hade sett mer enhetligt ut.

Tog även några fotbilder och bad mamman hålla om dem som ett hjärta, blev fint och med händernas hjälp så ser man verkligen hur små fötterna är. =)



Med tillåtelse från föräldrarna har jag fått lov att lägga upp bilderna.

Modell; Theodor
Fotograf & redigering; Jag (Anne-Lie W)

Raggade hem en plåtbrud!

Hahaha....fick med mig en tjej gjord av plåt hem från Mio i förra veckan och den fick jag efter lite fjäsk alldeles gratis! =) Den har nämnligen stått och skräpat på Mio i några år och där tänkte jag att där gör den ju verkligen ingen som helst nytta! Så istället fick hon följa med mig hem och bli lite ompysslad med ny och fräsch svart färg. ;)

Tänkte tanken när jag gick och strosade på Mio en dag att hon, hon skulle ju vara helt perfekt att hänga på väggen in till mitt (iallafall början till ett) walk in closet. =) 
Och ja, hon blev som jag hade tänkt, väldigt fin där hon nu står och visar vägen in till mitt dressingroom;

 
Plåtskylten passar sig ju så bra till inredningen av ett walk in closet när hon håller i en handväska och ser sådär lite modemedveten ut. 

Fy bubblans så bra det blev, fint blev det ju och det bästa av allt var att bara färgen kostade! Nu väntas det bara på en till inredning som dröjer 3 veckor innan den anländer... hoppas den tiden går fort!

Östergötland

Hemma igen efter en myshelg i Östergötland, firade ett födelsedagsbarn där! =) Det har blivit en tradition att stanna vid en speciell bensinmack på vägen till Norrrköping för att köpa med sig "take away" kaffe, hehe..!


När vi kom fram hade det dukats upp med alla möjliga hembakade bakverk och en glad treåring fick öppna en väldans många paket! =) Nu är jag bra trött efter att fått lekt hela tiden (fick ju knappt gå ut ur hans rum, jag skulle stanna kvar och leka). Jag sov ju över i hans rum och i morses (halv sju) väcktes jag av en fin liten skönsång, tipp, tapp, tipp, tapp TIPPE TIPPE TIPP TAPP....  Först lite viskande som sedan blev bara högre och högre, haha.. sötunge! Har bebismyst med minstingen oxå där hon låg och gymmade i babygymmet. =)

Måste bara få lägga upp den här videon, kan inte få nog av denna härliga låt från Akon!! Tycker att han gjorde ett fantastiskt bra framträdande i Victoria´s Secret Fashion show 2010 och han lär ju ha stormtrivits med att stå mitt i bland alla dem läckra tjejerna! ;)


Studiobelysning

Härligt med fredagkväll! Här hemma testfotas det för fullt med nya fotoutrustningen som inhandlades tidigare i veckan. Äntligen har jag bra ljus och bättre blixtar!! =)

Det jag köpte var två softboxar (har bara satt upp ett) och ett med paraply m.m;


Här nedanför är några testkort, ville visa mest att mina ögon blev så himla skarpa! Med rätt makeup och lite snyggare kläder kan det bli riktiga fina modellbilder! =)



Nu ska jag bara lusläsa igenom min kameraintruktonsbok igen, så jag vet exakt vilka av alla dessa inställningar jag ska använda för att få fina bilder inomhus.

Det bästa av allt med detta köpet är att jag kan fota vilken tid som helst på dygnet och fortfarande få bra bilder!

Om det finns någon som är intresserad av att bli fotad av mig så skriv en kommentar här på min blogg så hör jag av mig! Priset ligger på ca 150:- för 15 bilder, det beror givetvis på hur många bilder som blir bra men jag tar inte mer betalt än 150:-. Lättare redigering ingår.  

Shoppat! =)

Här shoppas det som bara den!!!
Jäklar vad mycket jag har handlat dem senaste veckorna dock mycket till hemmet och fint blir det! =)
Men återkommer om hemmets inredning en annan dag, idag tänkte jag istället visa min skjorta som jag fyndade på Veromodarean;

Mycket fin skjorta tycker jag (annars hade jag inte köpt den). Kläderna jag har på mig är nya skjortan, ett svart baslinne från Ginatricot och gråa G-star byxor från Sisters.

Kameraväskan har växt oxå men visar även det i ett annat inlägg. Nu ska här mysas framför tvn!
See you later!