Små söta insekter...

Under sommaren har jag haft många fina chanser att fotografera fjärilar m.m. Kanske beror det på att vi nu för tiden har trädgård och man vistas ute mera?! Iallafall så är jag himla glad över dess fina fotomöjligheter jag har haft! =)

Den blåa fjärilen hann jag fånga när jag tog en cykeltur för att plocka blommor till midsommar;



Skärpan kunde ha varit en aning bättre men är väldigt nöjd över kortet ändå. Vad det är för fjäril har jag ingen aning om?! Jag tror att det är en Ljungblåvinge.

Nässelfjärilen (nedan) fångade jag utanför stugan på Tjörn, jag är sjukt nöjd över den bilden! Så fint när fjärilen ser lite sliten ut oxå! =)



Här är en annan Nässelfjäril som satt nästan på samma plats som den ovan;



En annan insekt som jag passade på att få på bild när jag var och bada på Torsö var en trollslända;



Fotograf & Redigering; (Jag) Anne-Lie W


Räkfrossa

Underbara dag, sol och varmt!!

Har försökt knåpat ihop en ny bloggdesign men det verkar som blogg.se är lite segt?! Den har inte kommit upp på min blogg ännu, trots att jag har sparat den i designmallen...

Igårkväll var det en mycket mysig sommarkväll, hade räkfrossa och kortleken var framme i högsta hugg. Blev några glas vitt oxå och fnittrig som man blir av lite vin så kan jag sammanfatta kvällen som riktigt lyckad! ;) 
 


Spalje

Vi startade ett litet miniprojekt i trädgården i veckan och igår blev allt klart. Köpte nämnligen en vindruvsplanta i våras och som jag hade ståendes på altanen. Men nu hade den blivit för stor och vi vill inte förstöra något tak med klätterväxter, så därför hittade vi på en annan lösning.

Hade tre små buskar som jag faktiskt planterade där i våras, som vi flyttade några meter bort. Sedan köptes det virke till en spalje. Spaljen blev sedan målad i en mörkgrå färg och stenar till en liten minirabatt sattes dit. Ja, sedan planterades ju plantan ut.



Blev himla fint och det ser mer modernt ut! =)

Nu strax kommer ett par vänner hit på lite grill, ska bli riktigt trevligt!! =)


Bilar i fart!

För en vecka sen var jag på Kinnekulle ring och fotograferade bilar. Det var blandade bilar den måndagen, annars hade det varit förjäkla kul om typ ferrariklubben hade kört på banan. Tyvärr missade jag ju den chansen i år...

Men Porsche duger det med att fotografera! =)



Jösses, vad några utav bilarna körde! En av dem som vågade ganska mycket var BMW´n nedan;





Fotot ovan blev jag väldigt nöjd med, det syns att bilen är i rörelse och jag har en relativt bra skärpa på Porschen. Men med mer övning blir det förhoppningsvis bättre bilder nästa gång jag besöker Kinnekulles motorbana! =)

Fotograf & Redigering; (Jag) Anne-Lie W

Computer

Äntligen har jag min alldeles egna nya dator att ha all min "skit" i, hehe... Det är faktiskt himla skönt, nu har jag en dator som klarar av photoshop utan problem! =)



Bilderna är tagna av mig.

En bra investering då det har varit en hel del fotograferingar det senaste.

Provade även att installera mitt videoprogram "Adobe premiere", så det kanske dyker upp lite roligare filmer här så småningom. ;)

Förövrigt så är detta års semester snart till ända, sista kvällen att njuta av ledighet. Men faktiskt så längtar jag tillbaks, i detta gråväder är man inte så sugen på att vara ledig.  

Riddare

Hova riddarevecka var jag på i torsdags, raringens brors pojk var här ett par dagar och just i hans ålder är det så sjukt spännande med riddare och pirater m.m. Han fick ett svärd gjord i trä som han bar med sig överallt, hehe...

Jag tog såklart med mig kameran, mest för att öva på "fartbilder" och för att hästar är ett himla fint djur! =) Dock skulle jag ha övat mer på slutartiden, då hade det varit mer suddigt runt omkring riddarna. Men fina blev bilderna ändå, iallafall den nedan där man ser sanden yra runt hovarna.






I måndags fotograferade jag mer "fartbilder" men mer om det tar jag i ett annat inlägg! =)

Fotograf & Redigering; (Jag) Anne-Lie W


11årig modell

Äntligen börjar jag komma ikapp med alla fotograferingsbeställningar som jag har haft under juni, har endast bröllopet kvar som det tyvärr får bli lite väntetid på. Men måste hinna njuta av min semester oxå och den som väntar på något gott, ja ni vet... =)

Fotograferingen är ju trots allt bara en hobbyverksamhet och jag vill fortfarande hålla det på den nivån. Veckan innan jag åkte iväg till Tjörn hade jag en modellfotografering, en tjej på 11 år. Jösses, vad kul det var att fota henne. Hon var lätt att "jobba" med, vilket resulterade i sjukt fina bilder! =)





Köpte en stol hos Krontorpsboden (en trädgårdsmöbelaffär här i stan) som jag har i min studio nu. Måste ju hela tiden vara kreativ och hitta på nya fotoidéer. Som t.ex. bilden ovan som jag tog uppifrån.

Modell; Lisa
Fotograf & Redigering; (Jag) Anne-Lie W

Med tillåtelse från föräldrarna får jag lov att använda bilderna.

Dogde Viper

Två snygga sportbilar som jag fotograferade vid Börstorp slott för några veckor sedan var dem här;



Sjukt snygga och en helt sjukt fin bakgrund!

Bilden nedan är min personliga favorit, bilen står uppställd på en gammal stenbro och visst ser den ut som en batmanbil?!



Här testade jag med att få den gula vipern att möta den svarta vid nosen, en kul idé som jag tyckte blev bra! =)



Älskade verkligen den fina naturen som var runt om vid slottet, så många fotomöjligheter det fanns!




Himla fint med en gul sportbil! =)

Plats; Börstorp slott
Fotograf & redigering; (Jag) Anne-Lie W

Skärgår´n

Vad rara ni är (mina ständiga läsare) som skickar kommentarer trots att jag är fruktansvärt dålig på att svara! =)

Fortfarande är jag inne på vår vecka som vi spenderade på Tjörn, har en del härliga bilder därifrån som jag gärna vill visa upp. Det är ju kanske inte varje dag man har en sådan här underbar utsikt att beundra;



Ser ni längst upp där vattnet och himmelen möts, jag höll kameran rakt och jag tycker att det är bra häftigt när det syns på kortet att jorden är rund! =) Jag är ca 100 meter upp över havet när jag tog den här bilden, Klädholmen ligger längst bort och där jag står är i Rönnäng, snett till vänster ligger Tjörnekalv.

Nedan är en liknande bild, fast jag är bara ca 50 meter upp på bergen där.



Rönnäng är nog lätt den finaste platsen på hela Tjörn! =)

Plats; Rönnängs skärgård i Bohuslän
Fotograf; (Jag) Anne-Lie W

Orust-runt på hoj

När vi var på Tjörn och hade motorcyklarna med oss, passade vi på att köra Orust runt. Jag har aldrig varit på Orust förut och jag trodde att Orust skulle vara sjukt fint men Tjörn är nog allt mycket finare! Iallafall så blev det en rejäl utflykt, körde 35 mil på krokiga vägar. Ända till där färjan går över till Lysekil ner till färjeläget till Gullholmen och så vidare. Innan vi körde över broarna och tunneln påväg till Lysekil körde vi förbi ett ställe som hette Slussen. Jösses, där hade jag inte velat få stopp på min hoj en mörk kväll. Folket där glodde som bara den och husen såg ut som ruckel tagna ur en skräckfilm, huja...

I Fiskebäckskil tog vi oss en välbehövlig kissepaus, det skakar ju så förbannat i njurarna när man kör hoj, hehe.. Förutom i Fickebäckskil så var Henån den finaste platsen på hela Orust, nu ligger ju inte Fiskebäckskil riktigt på Orust utan strax utanför så med andra ord var Henån den ända platsen som hade riktigt fin utsikt på själva Orust.

Filmade lite påväg till Orust från Lysekil, syns ju inte så bra i filmen men det var verkligen en helt underbar utsikt från alla broarna till Henån.  



Visserligen är bilderna nedan från Tjörn, tog dåligt med bilder på vår utflykt till Orust. Det var så jäkla varmt så att det blev för jobbigt att ta ur kameran från väskan hela tiden.


Fint när man ser den lilla ekan ute på havet med motorcykeln bredvid! Något som jag la märke till när jag kikade igenom bilderna i datorn och som jag inte riktigt hade tänkt ut innan jag tog bilden, var att svenska flaggan syns i backspegeln på bilden längst upp till höger. Små detaljer som kan göra hela bilden! =)

Hemma igen! =)

Jag har haft en alldeles underbar vecka på Tjörn, därav har det varit ganska tyst här på bloggen. Vi hyrde en stuga på Tjörn (den lilla röda stugan på bilden), utsikten från stugan ser man på bilden strax nedanför. En gudomlig utsikt att vakna till varje morgon och njuta av fram till småtimmarna! =) Fanns ju såklart inget vatten eller toalett inne i stugan utan allt sånt fanns i ett annat hus 20 meter ifrån.  

Vi hade verkligen tur med vädret, strålande solsken och varmt som attans! Man får passa sig för man bränner upp sig fort när man ligger på klipporna intill skvalpande saltvatten!

Raringens faster och hund kom på besök några dagar, så då passade vi på att shoppa i Stenungsund, äta massvis med glass och köpa räkor med vitt vin till. =)


Ovanför tog jag en bild på horisonten när vi satt och njöt av den fina utsikten som vi hittade i Rönnäng.

Vi tog ju med oss motorcyklarna ner till Tjörn, så en hel del glidande med dem blev det oxå, härligt!! =) Visar fler bilder och mer om motorcykelturerna nästa gång. =)