En nakentös

Jädrar, sicka härliga dagar det har varit och som fortfarande är, sol och värme - love it!! =) Synd bara att det mesta hinner att blomma över tills skolorna stänger och sommarloven börjar...

Idag har jag faktiskt haft fullt upp, har redan hunnit fotografera två olika barnfamiljer. Den ena fotograferingen blev utomhus vid residenset och vid Alhagen bland vitsipporna. Hade turen att möta denna vackra hund när jag var klar med fotograferingen i Alhagen;





Kinesisk nakenhund (Chinese Crested dog).
Denna hundrasen är för mig den finaste rasen som finns!! =)

Fick lov att få fota denna härliga tjej när jag var i Alhagen tidigare idag och det skulle faktiskt vara riktigt kul att fota mer seriösa bilder på hunden någon gång i framtiden! =)

Min nakenhund som jag hade för några år sedan hittar ni bilder på här; Blyge Elton

Silverfallet

Idag har jag varit på picknick tillsammans med raringen min, brukar alltid åka till Silverfallet på våren och en härlig utflykt dit blev det i år igen! =) Men innan vi kom dit tog vi ett långt stopp i Melldala handelsträdgård där vi köpte växter. Fick med oss hem ett jättefint miniträd och några rosenbuskar m.m. Ska bli spännande och se hur allt kommer att blomma framöver!

Efter det långa stoppet kom vi äntligen fram till picknickstället där vi satt och myste bredvid vattenfallen;


Tog en himlans många bilder på vår utflykt men orkar bara lägga upp två av dem (nedanför) Den första bilden använde jag stativ till, tog en längre slutartid, ville få vattnet som forsar ner att bli som ett vitt täcke; 



Fotot nedan använde jag en kortare slutartid, använde mig även av manuella inställningar på både bilderna.



Fotograf; (Jag) Anne-Lie W

Hoj-utflykt!

Jadu, det här med uppdaterandet av bloggen verkar bli som det blir, är ju så himla fint väder å då vill man ju helst vara utomhus! =) Tidigare idag gick jag klädd i min Victoria Secret-bikini och passade på att försöka bli brun medans jag rensade bort ogräset mellan stenplattorna, svettigt och gassande varmt blev det och skönt var det! =)

Blev även en (eller två) cruisingar genom staden på hojen! Jösses mössa, vad mycket folk det kommer ut så fort värmen och solen visar sig, det var verkligen inte lite folk som satt i hamnen och slickade på glass! Men det är härligt tycker jag! Vilken skillnad det är från att gå från en kall snöig vinter där alla håller sig inomhus till en varm, solig och skön vårdag där helt plötsligt alla är ute och umgås.

En cruising-video-snutt-film;



Påvägen hem från mina såkallade cruisingar körde jag in i Alhagen (en park i mariestad), där ställde jag upp motorcykeln intill ett himla fint gammalt hus med grästak och tog några våriga bilder;

Tog även vägen förbi Teatern där jag fotade magnoliaträden, de blommar ju så fint nu!! Men dem bilderna visar jag i ett annat inlägg! =)
See you!

Sötnötar =)

Vilka härliga dagar jag har haft! Mellan trädgårdsrensningarna har jag hunnit att både fika med vänner och fotograferat nya bekanta! =) Jösses, så roligt det är när fler och fler börjar höra av sig om att bli fotade. De senaste två veckorna har jag haft besök av en mammagrupp, två barnfamiljer och en modellfotografering. Så nu har jag fullt upp med redigerandet av bilder. =)

En barnfamilj jag fotade för ca tre veckor sedan var Martina och hennes tre barn. Martina har jag fotat förut, fast då blev det utomhusbilder som ni kan kika tillbaka på här, här och här.

Den här gången var det inomhusbilder som gällde;



Gillar när tösa nedan sträcker upp foten ur grytan, hehe;





Egentligen är väl de två första bilderna lite för ljusa men när jag fotade dessa tre barn hade jag fortfarande inte kommit på hur bra det är att fota manuellt, vilket jag vet nu! =)

Modeller; Alexander, Isabell & Hampus
Fotograf & Redigering; (jag) Anne-Lie W

Med tillåtelse från mamman till barnen har jag fått lov att lägga upp dessa kort. Jag respekterar om det är någon som inte vill bli publicerad på nätet och lägger då heller inte upp några kort på dem som ej vill.

Premiärgrillning!

Ikväll har jag haft en riktig myskväll tillsammans med min älskade raring och min far. Det blev premiärgrillning i trädgården med varsin kall öl! =) Många goa skratt åt gamla bilder vi tittade igenom från barndomen, mys!!

Fick även bli en liten ägglikör till kaffet, det är ju trots allt påsk och vad passar inte bättre än att smutta på lite ägglikör?! Hehe..

Nu snart ska jag fortsätta denna härliga kväll med en skål påskgodis och BigBrother på tv, har man väl börjat kika på BB går det ju inte att sluta! ;P


Gummikrukor

Vilket underbart väder, jag tycker nog att våren är den bästa årstiden. Tänk vad fint det är när allt slår ut och man vet att man har hela sommaren framför sig! =) Det bästa med våren är oxå att man kan börja rensa upp i trädgården och plantera blommor m.m.

Idag har jag faktiskt näst intill ägnat hela dagen åt att rensa upp allt gammalt som låg i rabatterna. Vilken skillnad en sån liten sak gör, nu ser det finare och mer omvårdnat ut. Dock hann jag inte riktigt klart utan får fortsätta imorgon då jag även ska ta bort all gatsten som ligger som en kant runt trädgården.

För en vecka sen, köpte jag tre stycken gummikrukor på Granngården som jag har ståendes på stenplattor. Tänkte visa hur dem ser ut, jag tycker att de är sjukt snygga och känns verkligen ungdomliga och moderna! =)

The Ark´s sista sommar...

Gick igenom lite bilder förut som jag tog i somras, det var en speciell mapp jag skulle leta fram nämnligen. Det var den mappen med en hel drös med fotografier på Ola Salo och deverse bandmedlemmar, ni vet när jag var och såg The Ark spela i slutet av sommaren 2010!! =) Den dagen glömmer jag aldrig! Hade aldrig trott att jag skulle få chansen att se dem live. Nu i år gör dem ju sin sista turné då bandet ska splittras, otroligt synd men förstår dem delvis endå.

Jag är så jäävla nöjd över mina fina konsertbilder som jag tog på The Ark, här är några av dem;



Ola Salo i en snygg pose;



Jepson stylar med sin elgitarr;



Leari och Ola;



Martin Axén på gitarr;



Fotograf & Redigering; Anne-Lie W (jag)


Manlig modell

Brrr... Kallt att köra hoj idag... Men såå jädrans kul att få dra lite med gasen!!!! ;) 

Passade på att åka hem till söta Anni för att lämna lite kort på barnen som jag tog för jättelängesen. Har ju tyvärr haft fullt upp, därav har det blivit lite förseningar med redigerandet av bilder. Brukar inte åka hem till folk och leverera bilderna egentligen utan dem jag fotar får hämta korten när de är klara. Men Anni har jag kännt sedan barnsben så därför var det lite kul att åka hem till henne och kika på hur hon har det! =)

Igår var Malin förbi och hämtade sina kort som jag tog på henne och hennes boyfriend. Tänkte faktiskt visa (vilket jag har fått tillåtelse för) några manliga modellbilder på hennes kille som jag blev riktigt nöjd med. =)

Den här bilden är en favorit hos mig, skärpan ligger på ansiktet i spegeln och jag lyckades hålla kameran rakt så att spegelramen inte blev sned!! Hehe.. Visserligen går det att räta upp en bild i photoshop så att det blir dugligt men jag föredrar att göra rätt från början.



Bilden nedan lät jag Tobbe sitta på min smink-barstol som brukar stå i mitt walk in closet. Det gäller att vara kreativ, spegeln ovanför hör ju egentligen oxå hemma i mitt dressingroom men som blev utflyttad till vardagsrummet för lite tillfällig fotografering. ;)










Tycker att Tobbe gör sig riktigt bra som modell! =)

Jag har äntligen kommit på hur man ändrar vitbalans m.m nu! Jösses vad det underlättar, det blir mycket finare bilder! =)

Kom gärna med era åsikter om bilderna och då menar jag inte bara postitiv kritik, jag behöver höra all kritik! Måste ju få reda på vad ni tycker så att jag kan utvecklas till det bättre! =)

Vår!!

Sådär, då var mc-försäkringen och fordonsskatten betald, det är dyrt att äga fordon!! Men vad tusan, en hobby (eller två) måste man ju ha eller hur?! Tyvärr eller vad man nu ska säga har jag väl valt två ganska dyra intressen som är motorcyklar och foto... 

Just ja, idag avgörs ju fototävlingen jag är med och tävlar i (för det är väl den 10/4 idag?, har ingen koll på dagarna längre). Undrar vem av de alla fina bilderna det är som kommer ta hem segern om en goodiebag från VivaLaDiva! Jag är glad bara av att ha hamnat bland finalisterna! Sen om jag vinner eller ej gör mig inte så mycket, såklart kommer jag att bli superglad om jag vinner men jag kommer inte att bli ledsen om jag inte gör det.

En bild jag först hade tänkt tävla med eller rättare sagt som jag valde mellan, var den här;



Tycker att den är så fin och vårig! Hittade knopparna på ett träd jag har i trädgården och var bara tvungen att fota dem! Härligt det ser ut när man ser det vita luddiga så väl. =) 

Tog en bild igårkväll oxå när jag hade vattnat blommorna jag planterade tidigare i veckan, köpte blåa Penséer;

   
Mysigt det är med vår och vilken underbar, solig och skön helg vi fick!! =)


Köksrenovering

Ska visa lite inredningsidéer på hur ett rosa kök kan se ut. =)

När vi flyttade till vårt nya boende var vår första prioritet att göra om köket. Jag gillade verkligen inte det dåvarande köket då det var alldeles för omodernt och tråkigt. Men köken såg ju ut så förr och tur är väl det att det nu för tiden är "inne" att sätta sin egna prägel på hemmet! =) 

Foton tagna innan vi började riva i köket;

 

Jag vet inte vad som var värst i detta kök men jag tror nog att pelarna och vitrinskåpet i slutet av köket var det absoluta värsta, usch så fult... Ja, och sen kom nog kaklet.

Det var lite svårt att komma på hur köket skulle se ut, vi hade ingen direkt bild i huvudet på hur köket skulle vara. Vi provade först och tog bort vitrinskåpen, pelarna och även hörnskåpet längst ut vid bänken men det blev alldeles för öppet.. Istället kom vi på idén om att bygga en vägg med ett stort hål, som ett slags fönster. Så att vi fortfarande skulle få känslan av öppenhet, samtidigt som det inte skulle bli alltför öppet. Så bygget började ta fart;


Två av glasdörrarna från vitrinskåpen sparades och flyttades till skåpen bredvid spisen. Dem mörka glasen byttes ut mot genomskinliga glas. När nya väggen var på plats och elen dragen började jobbet med att sätta upp den rosa mosaiken, som blev sååå snygg!! =) Dem svarta bänkskivorna var såklart på plats innan mosaiksättningen; 



Hålet i väggen tyckte jag blev himla häftigt, nu kan jag ju stå där och baka samtidigt som jag tittar på tv ...hahaha.. ;P


Den gamla vita spisfläkten byttes ut mot en svart "modernare" fläkt med inmonterade vita lysdioder och dimbara spotlights.  



Gjorde ett bildcollage med en före och efter bild på köket;



Vilken skillnad det blev, det känns så mycket ungdomligare och fräschare nu!! =) Såklart är jag supernöjd, jag tror inte att det är så många som väljer ett rosa kök, därför är det kul att visa att det faktiskt kan bli himla bra!!

Jump In.. =)

Äntligen har jag min efterlängtade OnePiece-dress i min ägo, har velat ha en ända sedan jag hörde talas om dem och jag har även bloggat ett par gånger om den härliga sparkdräkten! =)

Dock har jag tyckt att myskostymen har varit lite väl dyr men jag kan faktiskt säga att den är värd vart enda korvöre!!

Tänk vilka mysiga grillkvällar det kommer bli i den här i sommar!! =)

I ♥ Gbg

Fy bubblans vilken mysig dag det blev igår, vi stack iväg till Göteborg och gick i shoppingstaden!! =) Åt en god sallad vid avenyn i vårsolen medans blickarna föll på alla människor som strosade förbi. 


Såklart gick benen mina in på Arkadens övervåning där OnePiece butiken öppnade i vintras! ;P hehe..

Men innan vi hamnade i centrum gick vi runt i Botaniska trädgården och i Slottskogen för att titta på vårblommor och älgar; 


Jag var sjukt trött i benen efter allt gående igår men jösses vad man har fått sett mycket under den långa promenaden från Slottskogen till centrum! =) Idag är jag minst lika trött, fast snarare i armarna efter att ha rensat bort en stor rabatt vi hade i trädgården...


GoPro Hero Kameran

Igår satte jag fast kameran på motorcykeln som jag vann hos 24mx.se. Var svårt att veta vart jag skulle sätta fast den men jag tror nog att det blev bra tillslut, valde att centrera den mitt på motorcykeln;



Blev en liten åktur genom stan för att prova kameran såklart, hehe... ;P



Tråkig video dock, då jag bara åker genom stan men ville som sagt testa kameran. =) 

En av finalisterna!! =)

Yes, jag blev en av tio utvalda i fototävlingen hos standingcarla.blogg.se. Alla de tio bilderna är väldigt fina så jag blev superglad när jag såg att min bild oxå var med! =)

Tävlingen pågår fram till den 10 april och den som har fått flest röster på sin bild vinner goodiebagen. Så nu gäller det bara att få alla mina vänner att hjälpa mig att rösta på foto nr; 5.

Skriv nummer; 5 i en kommentar här; Fototävling. Det räcker att ni röstar en gång, tack på förhand! =)

Min tävlingsbild;


7 års kalas!

Ja, jösses mössa! Kan ni tänka er att jag som aldrig tar semester från jobbet faktiskt gjorde det, så nu är jag ledig en hel vecka och veckan har lite små-trevligheter att se fram emot!! =)

Annars har dagarna rullat på som vanligt, ställde på hojen i förrgår och igår tog jag en tur på 500 meter, haha.. Trist väder, sen så hann jag faktiskt inte åka mycket längre då vi skulle på hundkalas i Falköping. Milou fyllde 7 år och det firades med god mat och tårta! =)

 
Ja, Mille fick nöja sig med ett hundben. =)

Idag vet jag inte riktigt vad dagen har att erbjuda... Det är ju öppet hus i Väring på Mc-kompaniet men vad tusan ska man göra där när man inte är i behov av att köpa något?! Nja, kanske sätter fast filmkameran på motorcykeln istället, sen så ska jag nog redigera klart de mesta av alla kort så jag äntligen kan skicka iväg dem!

Trevlig lördag!