Möhippa

Igår hade jag en sjukt kul dag! Fick äran att få vara med på Alexandras möhippa då hon snart gifter sig! =) Det blev "studiobilder" hemma hos mig och jösses vilken rolig tjej det blev med lite vin buken... haha..

Temat på möhippan var rocka billy eftersom det samtidigt var cruisingen på stan. Väl nere på stan mötte vi upp en annan möhippa och det blev en liten femkamp mellan brudarna mitt bland alla raggarbilar.



Det ska bli extra kul att redigera dessa möhippebilder då jag även ska få fotografera Alexandras bröllop, roligt att få följa hela vägen till själva vigseln! =)

Fotograferade även karavanen senare på eftermiddagen, såklart tog jag bara kort på de bilar jag tycker är snygga;





Ganska fina bilder på bilarna! =)

3 1/2 timme

Just som det står i rubriken, så länge satt jag hos frisören igår! Hujeda mig, vad trött jag var i skinkorna efter att ha suttit så länge..hehe..

Jag är sisådär några tusenlappar fattigare oxå men jädrans så fint det blev på hjässan min! =) Skönt att få bort en 10-15 cm av det slitna håret och få en ny fräsch touch av en mängd ljusa slingor, somrigt!

Ville egentligen redan i februari när jag var hos frisören, klippa håret i en lång page men beslutade då att bara klippa topparna. Igår däremot fick det bli en lång page;



Modell-shoots

I Påskas var Catat hos mig och blev modellfotograferad. I söndags var hon här och hämtade sina bilder och hon blev jätte nöjd, vilket jag oxå blev! =) Kommer visa fler foton på Catherine framöver men de tre favoriterna som jag tycker är sjukt fina visas nedan;



En ganska svår pose som jag bad Catat göra var den ovan. Det är inte dåligt att kunna balansera på skyhöga klackar samtidigt som hon lutar bak överkroppen och sneglar in i kameran! Tjejen ser ju faktiskt fortfarande väldigt avslappnad ut på bilden, en perfekt och lite annorlunda modellbild. =)

Bilderna nedan är samma bilden som den ovanför. Fotot hade så bra kvalité att det gick alldeles ypperligt att beskära bilden en aning. Tycker en bild blir så snygg när den börjar längst ned från sidan där hon håller sin hand på höften.



Visar fotot i färg oxå;



Modell; Catherine ( catat.blogg.se )
Fotograf & Redigering; (jag) Anne-Lie W

Med tillåtelse från Catat får jag använda bilderna på bloggen. 

Ett måste att köpa!

Detta får bli mitt nästa inköp när det gäller fototillbehör m.m;


Måste ha en fungerande ryggsäck att ha alla grejorna i, väskan ska vara smidig att ha på sig när jag kör motorcykel och stativet ska kunna tas med. Såg (som bilden längst upp till vänster) att det finns "midjebälte" att spänna fast, det är ju jäkla bra!


Tema; Grönt

Nu är det dax igen för en fototävling hos standingcarla.blogg.se. Den här gången är temat grönt, vilket jag tyckte först skulle bli en lätt utmaning att fotografera. Men det visade sig inte vara lika lätt som jag hade hoppats på, då jag inte ville ha några naturbilder där det mesta är grönt. 

Istället tog jag min gröna Fanta flaska som min moster köpte i Thailand och som jag har haft som en prydnad på ett av hyllplanen i bokhyllan. Drycken har gått ur datumet men har inte velat slänga den då det inte är så vanligt med Fanta med grön läsk i;



I vinstpotten på denna tävling ligger en One Piece of Sweden från chillunited.se
Och... den här gången vill jag verkligen vinna, så håll tummarna!!! =)


6 månader gammal

För två månader sedan var mammagruppen från Skövde hos mig och blev fotograferade. Fyra små pojkar var här och turades om att bli plåtade, en av pojkarna var den här lille grabben;



Så sött kort med leksaken bredvid sig (ovanför).

Här nedan sitter pojken på min barstol och får till ett riktigt glädjeskratt! =)




Såklart var jag tvungen att ta den obligatoriska grytan-bilden (nedan)! ;)



Modell; Theodor (ca ett halvår gammal)
Fotograf & Redigering; (Jag) Anne-Lie W

Med tillåtelse från mamman till pojken har jag fått lov att få använda bilderna på bloggen.

Nytt i hemmet

Jösses, vilket trevligt samtal jag tog emot i morses! De ringde från en arbetsplats som jag jobbat som vikarie hos, det var en brukare därifrån som hade proppsat på att bjuda mig på dennes födelsedagskalas. Hehe...sött, måste ha gjort ett väldans gott intryck med tanke på att jag inte har jobbat där på över tre år! =)

Annars idag har jag kört hoj till Skövde och fått utstå både hagel, regn och blåst på dit och hemvägen... Kom ju iallafall överlevande hem, gillar verkligen inte den starka sidoblåsten som brukar komma plötsligt och som hugger tag i motorcykeln...

I Skövde beställde jag en blixtlampa som hade gått sönder i helgen, det var väl visserligen mitt eget fel. Köpte även ett par fina fjäder-örhängen, fint att ha på sig nu till sommaren!

Något annat som är nytt, fast då i hemmet är två tavlor som är köpta i göteborg. Älskar när det är mycket färg och sådär lite fantasifullt i tavlor;

Köpte även i fredags en ny dörrkrans, visst ser den välkomnande ut? Har spanat på de fina kransarna länge nu, cyklar nämnligen förbi den blomsterbutiken där dem säljs när jag är påväg hem från jobbet och varje gång har jag tänkt köpa en krans! =)


Gräddnos

Lilla Maja var hos mig för ett par veckor sedan och blev fotograferad. Jag tror att hon var runt 5 veckor på korten nedan. Sötans lilla bebis-skrutt!! =)



Hennes små fossingar ihop med föräldrarnas vigselringar på vardera stortå;



En svartvit helkroppsbild på lillan;



Tuffingen i en rosa "born 2011" mössa;



Det blev en helt ok studiofotografering på Maja och hennes föräldrar. Kan inte säga att jag blev missnöjd med något av korten, det är ju bra! =)

Modell; Maja (ca 5 veckor)
Fotograf & Redigering; (Jag) Anne-Lie W

Med tillåtelse från mamman till flickan får jag därmed använda bilderna på bloggen. 


Norrköping

I veckan tog vi oss en snabbvisit till Norrköping för att hälsa på Svågern, svägerskan och ungarna! =) Åkte i tisdags då det var så himla varmt ute, skönt! Dock blev jag ganska rejält bränd på axlarna...

Det var en sjukt skön dag med plask i vattnet, god fika och en hel del bus ihop med barnen! =)


Magnolia-blommning

Magnolian blommar för fullt just nu och det är verkligen hög tid att fånga den fina blomman på kort innan det är försent. Jag passade på att fota magnoliaträdet utanför teatern för två veckor sedan när jag ändå var ute och körde hoj, dock var jag alldeles svettig av värmen som blev i skinnstället så det blev inga kanon kort direkt. Två bilder från den fotodagen finner ni nedan;




I lördags fick jag chansen igen att fotografera magnolian, fast på en annan plats. Eftersom blomman den här gången gick mer åt det lila hållet försökte jag få en närmare bild på själva kärnan i blomman. Dock fick jag inte till skärpan så som jag ville ha det, det var nämnligen lite svårt att hålla upp blomman med den ena handen samtidigt som jag hade kameran i den andre...




Även om de två bilderna ovan inte blev helt perfekta så var det annars en väldigt rolig idé, tänk vad fint det hade varit med ett sådant motiv på en tavla t.ex. =)

Lille Theo...

I torsdag var vännen Jenny här tillsammans med sin söting till son och en annan trevlig mamma med hennes son. Det var bilderna från mammagruppen som var klara att hämtas. Jag tror nog att alla korten blev bra och att alla mammorna blev nöjda! =)

Fick tillåtelse av Jenny att få lägga upp några av bilderna på Theo här på bloggen, det är ju trots allt här som dem flesta ser korten och som själva kanske vill bli fotograferade!

Lille Theodor sittandes i en gryta;




Han är för go denne lille pojke!! =)
Det är ju en och samma bild på Theo, bara att den ena är i svartvitt och endast bilen i färg. Vilken är finast tycker ni?

Jag har faktiskt fixat en portfolio som jag kan visa för folk nu, kan vara bra att visa hur olika fotograferingar kan bli. Jädrans säger jag bara, vad fina bilderna blir framkallade! Dock ska det vara i ett matt fotopapper då gör sig bilden bäst! Gjorde olika förstoringar med både blanka och matta fotopapper och det kan ju vara bra för kunden att se hur bilden gör sig på olika fotopapper m.m.

Tyvärr får man vara lite hård när man ska framkalla korten i stan för där har dem en tendens att bäskära bilden lite för mycket och då hade jag även bett om hjälp från början och tydligt sagt att hela bilden ska vara med... Men, men dem fick ju göra om hälften av korten, för jag betalar liksom inte för halva kort!  


Nya kläder..! =)

Igår åkte raringen min och jag till Skövde för att fika hos ett par vänner. Men innan vi åkte till dem blev det en snabb visit inne på Elins Esplanad! =) Gick faktiskt bara in på Ginatricot och kom ut därifrån med en liten påse i handen. Det blev ett par shorts med hög midja och en kofta med snöre runt midjan;

Bra med hög midja på shortsen tycker jag, då kan jag använda min skjortbody lite oftare! =) 

Jag ♥ i.d

Jag har sagt det förut och jag säger det igen, det ska vara i.d BareMinerals! =) Jösses, vad nöjd jag är över detta märke. Hade slut på min i.d foundation för ett tag sedan och tjejen som har butiken i min stad var mammaledig och hade stängt. Så jag tänkte att ja, jag får väl prova en annan foundation av ett annat märke som jag köpte på Lindex då dem ej säljer i.d där...

Ja, den där foundationen (som jag tror var från MaxFactor) fick jag ge bort, den var precis värdelös...
Jag har även haft vänner som försökt få mig att prova andra märken men i.d är verkligen det bästa jag har provat än så länge! =) Dock är väl i.d inte ett så jättebilligt smink men det är såå värt varenda liten slant, väl värt att prova!
 
 
Det kanske finns fler som jag som oxå har ett sminkmärke som man verkligen gillar och som man alltid köper? Nu köper jag ju inte bara i.d i allt smink, utan det brukar mest bara vara i.ds foundation som jag inte kan klara mig utan. 

Sko-reklam, kanske?! =)

Sitter just nu ikrupen i min OnePiece och tänkte skriva ett litet blogginlägg. Varför är det alltid så svårt att börja ett inlägg? Jag har himlans svårt ibland att komma på första meningen när jag ska skriva blogginlägg, har ni det med?

Idag har det varit en riktig bra dag, träffade Jessie en sväng i förmiddags. Vi gick på vårmarknaden ihop och sedan tog vi en god lunch på resturang Bistro, gottit! =) I eftermiddags kom Jenny hit på fika och lite fotografering! Det var himla kul att träffa Jenny då vi bara har pratat genom varandras bloggar förut. =)

Provredigerade en av hennes bilder som  ni kan se nedan;



Nu ska jag fortsätta redigera bilder fast inte Jennys utan bilderna från mammagruppen som var här för några veckor sedan. =)