Underbara bilder!

Vilket underbart väder det är ute idag, solen skiner och snön knistrar fint. Ska nog ge mig ut och fota lite sen! =) Igår gjorde jag så jädra (om jag får skryta lite) snygga babyskor i papper, dock vågar jag inte lägga upp dem på bloggen ännu då jag inte vet om min svägerska läser här eller inte. Ska ju på dop snart och gillar att komma med hemmgjorda dopkort, blir mer personligt då ju! =)

Istället för bilder på mina babyskor får det bli vackra bilder på Martina som jag fotade för ett tag sedan!



Rolig idé att ta med en fälg som en sorts accessoar på kortet nedan.



Älskar kortet nedan, det blev en så fin linje från hästens huvud ner till hundens!



Detta (nedan) är oxå himla vackert, Martina ser så lycklig ut där hon står och drömmer sig bort! =)




Bilden ovan ser kärleksfull ut!
Det var himla skoj att fota Martina och jag hoppas att det blir fler gånger! =)

Modell; Martina
Fotograf; (Jag) Anne-Lie W nakenhunden.blogg.se - länk till alla mina fotograferingar.

Ni vet väl att det bara är att höra av sig här på bloggen om ni vill bli fotade?

Jag fotar i princip allt. Om du vill ha vackra bilder på något fordon, modellbilder, barnbilder, gravidbilder, djurbilder m.m hör av dig!! =) Dock måste du bo i närheten, kan givetvis åka men då tar jag milersättning. Bilderna kostar en liten slant, priset ligger på ca 150:- för 12-15 bilder. Priset beror givetvis på hur många bilder som blir bra och hur många du vill köpa. 

Nu måste jag hoppa in i duschen, ska luncha med Alexandra så måste göra mig iordning! ;) 
Önskar er en trevlig vinterdag!   


1 Advent & snökaos

Fy bubblan så det snöar och blåser!
Det räcker med snö nu, jag känner mig snart dränkt av allt det vita som bara öser ner...
Visst är det mysigt med snö nu vid juletider men någon måtta får det allt vara, tycker jag!

Imorses vid frukosten tändes första adventsljuset, älskar levande ljus! Det höjer verkligen trevnaden!
Igår köpte jag hem några julstjärnor och ljuskulor att smycka våra stora fönster med. Efter att ha bott i en tvåa till att ha flyttat till ett mycket större place behövs det köpas jädrit mycket inredning för att återskapa den där mysheten man ska ha i ett hem. 
 
Julstjärnor köpte jag två styckna i 1 metersbredd, ville ha dem till att fylla ut de två största fönstren i vardagsrummet. Ljuskulorna hänger fint i sovrumsfönstret men är tveksam till de dära rosetterna man fick med. Tror nog att det är finare utom dem!

Raringen och min svärfar gjorde häromdagen en jäkligt fin julbock som står på trappen till entrédörren.


Jag ställde dit en lykta som lyser upp bocken litegrann! =)
Ja, lite julkänslor har jag då allt fått, hemmet ser så mysigt ut när man tänder upp alla jullampor m.m.

Tyvärr har jag fortfarande inget internet ännu, utan sitter just nu hos mina svärföräldrar och bloggar. Collagen kom jag ju på att jag kunde föra in dem i minneskortet och sen lägga upp dem i svärföräldrarnas dator! Smart! Haha.. ;P

Skulle egentligen ha fotat en vän och hennes bebismage idag, tyvärr ställde busvädret till det och hon blev insnöad... Men, men får hoppas busvädret ger sig till veckan så vi hinner fånga magen på kort innan krabaten vill ge sig ut i världen! =)
Trevlig första advent!


Ljusprydnader

Fyra bloggfria dagar har jag tagit med gott samvete! ;)
Skriver när jag har lust och just nu är har det gått åt mer tid till vårt nya boende, sen har vi inget internet ännu utan får blogga från min fars dator. Får väl försöka skaffa internet snart då mitt photoshop ligger kvar i min dator. Roligare att lägga upp bilder i ett fint collage än såhär;



Köpte dessa två ljusprydnader på Lilla Ting i stan häromdagen, riktigt snygga! =)
Pyntade med svart sand, svarta stenar och några genomskinliga glasbollar. Satte även fast två glittriga fjärilar på den ena glasfoten. Helhetsbilden på vårt nya sovrum visas någon annan dag, måste få tag på lite mer inredning först. För nu är det bara dessa ljusprydnader som pryder rummet och några vita Ikeahyllor.

Dax att ta tag i julpyntningen oxå, första advent på söndag redan!! =)
Ha det gott!

Goodbye sweet home...

Sista gången jag befinner mig i lägenheten idag... =(
Sista gången jag vrider om nyckeln i låset...
Sista gången jag springer upp och ned från alla dessa trappor...
Usch, det känns sorgligt...

Här har jag tillbringat 5 år av mitt liv.
Här har jag haft min trygghet, där jag och raringen gjort det till vårat eget.

Men det är ju bara en lägenhet och det ska faktiskt bli sjukt skönt att slippa alla dessa trappor, slippa grannarna som är ända inpå (även om det har varit himla bra grannar!), att våra grejor det vill säga verktyg, motorcyklarna m.m är på 100 olika ställen. Ja, det känns faktiskt bra att flytta! =)

Det ända jag kommer sakna mest i lägenheten är nog dem lila tapeterna och min garderob, haha.. ;)
Men en liten tröst är att jag förhoppningsvis kommer jag att få en mycket större garderob i vårat nya hem som jag kan inreda med lila eller rosa tapeter!!! =) 

 


I byggbranschen...

Jag har sadlat om till byggarbetare!
Hahaha, riktigt så är det inte utan vi håller på att renoverar igen. ;)
Vissa har ju förstått att vi har flyttat och vardagen ser just nu ut såhär;



Ja, det ser väl inte ut så här heller för man kan ju faktiskt tro att jag bara springer runt och tar kort. ;P
Utan idag har jag faktiskt slipat väggar så att jag har blivit alldeles vit, usch nåt mer tråkigt jobb finns nog inte men det ska bli kul att måla väggarna! Kanske visar före och efter bilder någon dag! =)

Igår blev det ett besök på Ikea dock blev det till en stor besvikelse, det fanns ju ingenting på Ikea i Örebro.... Men jag köpte mig iallafall en byggarlampa (fast inte på Ikea då förstås), perfekt att ha till tapetsering m.m och även till att använda till fotograferingar! Måste ju gå alldeles ypperligt att använda en bygglampa för några hundralappar än att köpa en riktigt fotolampa för ett antal tusen?! Smart av mig! ;) haha..
 
Uppdateringen här får bli som det blir, har inget internet där jag bor nu och så hög prioritering till att sitta framför bloggen är det inte just nu. Men uppdaterar givetvis så fort jag har tiden till det! =)

Dax att stänga ner här nu då Jessie kommer på besök, måste hinna skaffa fram fikabröd! ;)


Nytt köksbord!

Äntligen har vi köksbord igen! =)
Har levt utan köksbord i en månad snart då vi sålde vårt gamla. Det fick bli ett ekbord med sex stycken skinn/ek stolar. Sitter fruktansvärt skönt i stolarna och det finns plats för fler gäster! Förut hade vi ju bara fyra stolar...
 

Ja, som ni ser har vi inte schackrutigt golv längre, utan vi har numera ekparkett. ;)

Dagen förövrigt har varit riktigt trevlig, blev ett resturangbesök tillsammans med en vän som sedan slutade hemma hos henne med kaffe och goda bakverk! Och nu kom jag näst intill hem från grannen som hjälpt mig med några bilder ännu en gång! Tusen tack!! =)




Arbetsbyxa

Förlåt för mitt sjukt dåliga bloggande...
Men har verkligen inte haft tid över att sitta här, jag har varit en väldigt busy women! hehe.. =)

Tänkte visa upp mina enormt snygga brallor som jag inhandlade för två månader sedan;



Riktigt läckra och otroligt sköna arbetsbyxor, dessa köptes på Julahuset i Skara.
Gillar när det är lite "häng" på dem, sånna här byxor ska ju sitta pösigt. Det kan ju vara bra att ha ett par arbetsbyxor i framtiden tänkte jag! ;)

Uppdaterar så fort jag får tiden över till att sitta här igen!
Hoppas att ni står ut. ;)

Syskonkärlek

Var och fotograferade Martina och hennes familj för några veckor sedan och jag tänkte visa upp några av de många fina syskonkorten jag fick på hennes tre barn. =)

Dock kisar mellersta pojken med ögonen lite på fotot nedan, fast jag tycker bara att det blev charmigt. Placeringen hur barnen sitter blev bra, gillar när äldsta pojken sitter längst fram och minstingen i mitten osv.



Provade att fotografera med alla tre barnen i en skottkärra! Martina hade tänkt ut den idén i förväg, vilket uppskattades av mig då det iband är lite svårt att komma på bra ställen att fotas på. =)



Gillar när det ser "rörigt" ut i bakgrunden. Som t.ex bilden ovan som har en husvägg, lite takplattor och en stege med i bakgrunden.



Provade även att fota barnen sittandes på deras svarta shetlandsponny. Det var dock sjukt svårt att få till ett bra kort tillsammans med hästen. Barnen tappade fort tålamodet och hästen vägrade stå still men ett foto blev iallafall dugligt. Annars var det en himlans rolig idé och jag skulle gärna göra om den utmaningen!



Bilderna nedan gillar jag sjukt mycket, älskar när mellersta pojken kikar fram där längst bak!
Men jag tror nog att det svartvita fotot faller finare i mina ögon om jag skulle bli tvungen att välja! =)





Vilket/vilka foton ovanför gillar du mest?

Modell; Martinas barn
Fotograf; (jag) Anne-Lie W

Direkt länk till alla mina fotograferingsinlägg; nakenhunden.blogg.se

Om någon undrar så har jag fått tillstånd av Martina att få lägga ut bilderna. Jag lägger inte upp bilder på någon som inte vill det. Men för att vara extra rädd om bilderna lägger jag till min bloggadress på alla korten, bara för att minska fotostölder.


112

Ja jisses, idag har jag fått ringa 112.
Satt och fikade på jobbet när det helt plötsligt kom stora lågor utanför fönstret. En bil vars motorutrymme stod och brann för fulla muggar! Ja, sådär satt vi och beskådade brandmännens jobb att försöka släcka den långlivade elden. Tur ingen blev skadad då det springer mycket barn runt om husen och på bilparkeringarna. Undrar hur det kom sig att bilen helt plötsligt brann??? Jaja, det var ju ingen volvo heller, så det var inte så konstigt att den brann! ;) haha...

Jag brukar ha lite otur med bränder annars, känns som om det på nåt vis brukar börja brinna när jag är i närheten. Sist var det på en nyår då grannhusets ljusslinga till granen självantände och jag skriker ut att det BRINNER men ingen runt om mig reagerar, utan bara tittar på mig med undrande blickar, ja tills de fick syn på det själva.

Annars har dagen fått gått i ett, har hjälpt en vän med ett CV och nu precis blev jag klar med cupcakesbakning. Raringen fyller ju år så då måste jag ju ha något att överraska honom med när min fina stämma kommer att skära igenom skönhetsömnen! ;P haha..


Dax att sminka av mig och go to bed, är fruktansvärt trötter nu!
Sov gott!


Grantjuv...

Jag var ute i skogen och härjade igår, snodde lite granris från en gran som fallit. ;)
Busigt, haha... eller inte. =)



Varför tillbringar man inte mer tid i skogen för??
Det är sjukt fint i skogen och det är otroligt skönt att slippa trafikljud m.m.

Idag har jag tänkt rensa upp i min garderob och byrålådor! Ska skänka allt onödigt och bara behålla det jag använder, allt det onödiga tar ju en sån himlans plats...
Brukar ni skänka kläder till fattiga barnen?
Det gör jag, känns som att man gör en stor gärning då och det känns skönt i kroppen att skänka kläderna till människor som uppskattar dem! =)

Trevlig helg!

Shoppingtrip

Idag har jag haft en underbar dag tillsammans med raringen! =)
Blev en trip till Skövde för att leta efter vinterskor och givetvis kolla lite kläder. ;)
Fick en för tidig julklapp av min älskling, klänningen från Ginatricot fast i den blåa färgen! =)
Ursnygg och den satt som ett smäck! ;)


Stövlarna är från Björn Borg och köptes i Mariestad då jag inte hittade några dugliga i Skövde.
Jag har kikat på dessa stövlar länge och tycker att de är himla läckra med snörningen och spännet längst upp! =) Hoppas dessa stövlar håller ett par år nu!!


"Pensionärs jävlar"

Var det någon mer än jag som såg det nya humorprogrammet "Pensionärs jävlar" igår?
Hahaha... hade sjukt skoj åt det programmet, verkligen min humor! =)

Den här är bara för härlig när gubben leker polis;



Den här var sjukt rolig oxå, himla kul och att se tjejens förvånande min;



Helt otroligt att "pensionärerna" kan hålla sig för skratt, haha..
Längtar redan till nästa måndag då nästa avsnitt visas! =)